cravings

har du ofta tid att sätta dig ner och läsa?inte jag. jag har inte heller tid att lyssna på Mosaic-s predikningar...vilket är grymt synd, de är fantastiskt bra ord som predikas av pastor Erwin McManus! och nu står tentaplugg på schemat vilket betyder att det då, om möjligt, finns Ännu mindre tid att göra allt det där du bara vill göra, det som egentligen betyder något. eller nej, det var fel.mina studier betyder något..men det som verkligen betyder något för mig som person. det som bygger upp, innifrån. det är det jag aldrig tar tid till.

men hur mycket man än behöver plugga, så behöver man faktiskt pauser ibland också. så jag bestämde mig för att ut och jogga en sväng i eftermiddags-underbart vårväder, en mormor och morfar som gärna vill ha besök och bor i häggvik,lite lagom långt bort, och en extremt otränad emma- kan det bli bättre förutsättningar? :o) dessutom fick jag ju då en möjlighet att lyssna på en predikan! ett grymt tips verkligen, tanka ned podcasts från nån sjyst församling, ta med ipoden när du ska ut och springa och bara lyssna. det går dessutom mycket enklare att springa då, man slipper lägga fokus på hur högt man andas och hur jobbigt det egentligen är :p

dagens predikan handlade om "cravings"..vilket en hel lång serie kommer att handla om, men ur olika perspektiv och om olika cravings vi har :) och djupt innerst inne bottnar allt i vårt behov av Gud. Han har trots allt skapat alla våra behov, ingen kan påstå att vi inte behöver andas till exempel, eller äta, eller sova och liknande. men behovet av till exempel mat,alltså själva maten i sig- vore ju ingenting om inte Gud lagt ner förmågan i brödet att mätta oss. allt hör hemma i vårt behov av Gud och hans närvaro i vårt liv.
ser fram emot fler, inriktade, predikningar!

Ps 42-43:2
"Som hjorten längtar till bäckens vatten,
så längtar jag till dig, o Gud.
Jag törstar efter Gud,
efter den levande Guden."

Herren är min starkhet

"Herren är min starkhet och min lovsång".
där står jag just nu. och stampar. travar runt, tar ett varv till. jag kommer inte därifrån...och det är jag grymt tacksam för. jag vill inte därifrån. just nu är det tankar som snurrar, ett hjärta som undrar och en emma som inte riktigt känner sig som vanligt.

rättvisa

fokus börjar sakta men säkert återställas på rätt saker i mitt liv....och när Gustav ringde sebastian i veckan för att höra om han ville hålla fördjupningsundervisning på ungdomsmötet på fredag utifrån temat "rättvisa" (enligt bibeln) och han istället sa att jag borde göra det, eftersom jag gjort det förut och tycker det e grymt kul...så blev jag först jättepeppad men insåg sen att det har jag ju inte tid med. men det tog mig inte mer än kanske 10 minuter att komma över den spärren och jag insåg att det nog var ett bönesvar. att få chansen (och bli lite "tvingad")till att sätta sig ner, läsa Guds ord och reflektera över det, försöka skriva ihop något bra, utifrån tidigare gånger, och be över att de som kommer på fredag ska få höra Guds ord och inte mina egna, känns helt grymt bra! lite läskigt är det dock, så jag gör det tillsammans med ulrica, något vi också gjort tidigare. det känns iallafall som att det är en otroligt viktig och spännande fråga som ofta spelar för liten roll i våra kyrkor, även om det varit på tapeten nu ett par år. rättvisa har blivit lite av en "mode-grej", vilket är supersjyst, sålänge det inte bara försvinner sen..när något "viktigare" kommer upp. men jag tror också att vi i s:t erik är så vana vid att prata om det att vi kanske känner att det nästan är lite uttjatat ibland...men jag har fått bilden av att det inte är så i många andra kyrkor...så jag hoppas att det vi säger imorgon kan göra någon skillnad och få åtminstonde någon att tänka till lite. för om vi efter kvällen lyckats få en enda person att börja fundera lite mer över sin egen livsstil och vad vi som kristna faktiskt har för ansvar för våra medmänniskor, inte bara i Sverige utan mer globlat-i resten av världen- så har vi helt klart lyckats.

så ikväll står planering och bön på schemat! :)

(be gärna för oss!)

Ords 31:8-9
Höj din röst för den stumme,
till försvar för alla som sviktar.
Höj din röst och döm rättfärdigt,
försvara de fattiga och svaga.