nu spränger vi gränserna!

"det kommer ske helande", utlovades det på en hemsida inför torsdagens och fredagens möte i storkyrkan. och helande skedde!

Dessa möten var med pastorn och predikanten Bill Johnson, som var här från USA, för att inspirera och leda en ledarskapskonferens. Konferensen var ett samarbete mellan bland annat S:ta Clara Kyrka, New Life, Elimkyrkan mfl. Konferensen avslutades med två öppna möten i Storkyrkan i gamla stan här i Stockholm.

Mycket förväntansfull kom jag och mina vänner Jacob, Ulrica och Daniel dit i fredags kväll. Vi var där i god tid, för vi hade hört att kvällen innan var kyrkan proppfull. Så blev även fallet denna gång! När vi kom dit vid 18.20 (mötet började 19.00) var det redan jättemycket folk i kyrkan..och mer blev det. Klockan sju var kyrkan fylld till alla bredder och mötet började med ett lovsånsteam som ledde oss i tillbedjan. Tänk dig synen av vår stadskyrka, som fylldes av ett hav av händer som sträckte sig mot vår Skapare, i lovsång och tillbedjan. Människor talade i tungor, sjöng, dansade och prisade vår Kung. det var så coolt! Efter detta fortsatte Bill med att tala om betydelsen av att sprida våra egna, och andra kristnas, vittnesbörd. Han talade om betydelsen av makten i ordet och att Gud kan hela, men att likväl vi alla är Hans redskap i det arbetet. Och det är våra vittnesbörd om Hans verk som släpper den kraften fri. I den miljön kan Han få verka. Sedan fick vi be för vårt land, för Stockholm, för våra församling..och till sist (men framförallt!) för varandra. Det var säkert 1 ½ timme som lades enbart åt bön. Och helanden skedde verkligen. På 2 kvällar blev 64 människor helade! amen!
visst har vi en fantastiskt God Gud?
 
Vid 22.00 (efter ett 3-timmars möte) var kyrkan tvungen att "stänga" men Bill uppmanade oss att fortsätta be ute på Stortorget. Det var en del turister där som något förvånat kikade på det stora gäng av flera hundra människor som kom dit och började be med lyfta händer, ute på torget. Men det gjorde mig så varm och glad i hjärtat. Guds rike börjar verkligen breda ut sig...och vi som kristna börjar mer och mer glömma våra "samfundsgränser". Karismatiska möten i storkyrkan, den kommande Jesusmanifestationen som ska vara den 3e maj, där fokus ligger på att vi alla trots allt tillber samma Gud och att Jesus är vår Kung. Där vi tänker bort de gränser och skillnader som annars "skiljer oss åt"...och istället enat stå upp för och manifestera tron på vår Jesus. 

Sånt gör mig glad.
 


en bal på slottet

eller egentligen var det en middag i stadshuset :) men flott var det, och väldigt mycket god mat! förätten var, det så fint svåruttalade, vit sparris med kalixlöjrombeurre blanc! sen fortsatte det i samma stil hela kvällen. både jag och mor min nästan rullade därifrån när vi skulle bege oss hemåt! Det kvällen egentligen handlade om var att de som jobbat 30 år i landstinget var ditbjudna, och eftersom mamma nu gjort det så var hon bjuden och fick ta med sig en gäst, vilket blev jag. Jag var så nervös hela dagen för att det skulle bli extremt tråkigt och obekvämt eftersom jag nog skulle vara den enda under 45 år där. Men oj så fel jag hade! Visserligen var det gått om par; många tog nog med sin äkta hälft. men nästan lika många hade med sig sin son eller dotter. Mor och son var standard märkte jag. Det lustiga var bara att när jag och mamma satte oss ned så hamnade vi mitt emot ett sådant "mor-och-son-par". Jag tyckte mig känna igen honom (sonen) och när vi började prata så visade det sig att han jobbade på ett kaffe-ställe vid odenplan där jag och min kursare nästan dagligen köper vårt kaffe! Nu var det ett tag sen..studentpalatset har inte blivit så välbesökte eftersom vi har så många föreläsningar på universitetet, och då är kaffe vid odenplan, lite väl långt! :p När vi pratat lite mer visade det sig att den här killen gått i paralellklass med och var bra kompis med en av mina barndomsvänner, en familj som vi fortfarande umgås med en del! Och efter ytterligare någon rätt och något framträdande på scenen så kom det fram att han bodde i högdalen, där jag i princip aldrig varit, förutom i måndags då jag hälsade på en nära vän som bor i ett nybyggt hus med lägenheter där..och tro det eller ej, då bor den här killen Också där! Det var nästan komiskt! Men på det hela taget blev det en mycket mycket trevlig kväll, med god mat, underhållning, många skratt, och en ny bekantskap! Kvällen avslutades med.."vi ses på odenplan på :)"

och när jag och mamma sakta begav oss iväg mot centralen så sa mamma..tänk, du som var så nervös för att du skulle bli alldeles ensam ikväll, och så blev det såhär istället! och jag svarade med:
Det kan ju bara vara Gud!

födelsedag och familjemiddag

21 år stor. :o)

nu har jag passerat 20-strecket. det känns nog inte sådär jättespeciellt egentligen, men samtidigt börjar jag redan känna mig stressad. jag har 3 år kvar på min utbildning, på den tiden måste jag hinna träffa någon, gifta mig, ordna bostad och sen få ett jobb när jag e klar och hinna jobba ett par år innan kids är aktuellt. gah. och om jag träffar ngn så måste man ju vara tillsammans 1-2 år innan förlovning e aktuellt och sen 1 år till innan man gifter sig, vilket typ innebär att jag måste träffa någon imorgon!

födelsedagen (10 april) spenderades genom att jobba galet mycket; först 8 timmar på en förskola med de små barnen, 1-3 år. vi åt spagetti och köttfärssås..det var en intressant syn!, och sen var jag barnvakt från 16.00-20.00...och därefter bar det av hem till mormor och morfar för att äta middag. när jag kom dit var både mamma och pappa där. pappa hade åkt från Bryssel på dagen för att kunna vara med på kvällen. det var otroligt mysigt! jag blev alldeles varm i hjärtat av att ha hela min närmaste familj samlad, eftersom det vanligtvis inte är så att pappa är med. tänk vad det kan betyda mycket! och något som jag kom att tänka på var berättelsen om den förlorade sonen. nu var det ju inte på det sättet här, men oj vad jag uppskattade att pappa tog sig tid att komma. trots att mamma är den som Alltid finns där och som alltid funnits där så kändes det liksom extra kul att pappa tog sig tid och kom dit.

dagen till ära fick jag en massa fina presenter också; vårskor, kläder, pengar, en klocka och det jag behövde mest av allt..en rosa laptop :) den är hur fin som helst och jätteliten och smidig. så pass att jag kommer orka ta med den till universitetet :o) tipptopp!

Hur långt sträcker sig nåden?

Var på en helt fantastisk gospelkonsert med By Grace i Centrumkyrkan igår.
Temat för konserten och kvällen var Guds nåd. Både sånger, bibelord och drama illustrerade detta, på ett väldigt enkelt men tydligt sätt.

Tanken slog mig att det är ju det jag har brottats med hela året;
och det som fortfarande gör att jag inte helt finner ro i situationen.
Hur långt sträcker sig nåden?

Hur många misstag kan jag göra? hur många felsteg kan jag ta?
När slutar Gud, när tycker han att  "nu är det nog".

och det som är så galet fantastiskt, men som ibland bara inte går att förstå,
är att  nåden sträcker sig alltid längre.

S som i super och S som i sämst

Jag har insett att jag är i stort behov av en massa S i mitt liv.
Just nu har jag en lång lista på saker som behövs:

Sol
Sandra (kom hem från Mariannelund!)
Sommar
Semester
Sommarjobb
Sällskap
Sånger (lovsång!)
Samtal
Syskon (har inte träffat min plastbror på evigheters evigheter!)
Samos (åh vad jag längtar tillbaka!)
Salami (det är faktiskt jättegott)


Men S är ju svenska språkets vanligaste bokstav har jag fått höra...så det finns en hel del på S som jag skulle kunna klara mitt rätt bra utan just nu, men som uppfyller tillvaron istället.

STRESS och stressymptom
Saknadskänslor
Skadeståndslagen
Seminarier
Stockholms kollektivtrafik

Tron växer vid tvivel.


Varför kallar vi oss själva för "troende" och inte "tillit-are"? Att tro på Gud är ju långt ifrån samma sak som att tro att det kommer att regna imorgon eller att tro att ett visst parti vinner valet. Paulus säger ju " En sådan tillit till Gud har jag genom Kristus". Vi som kristna sätter ju vår tillit och vårt hopp till Honom.


För mig är det ju hela grunden i tron; att vetenskap och teologi faktiskt bara är just detta; ett försök att beskriva "sanningen". Men de är ju också tolkningar av verkligheten och den enda sanna verkligheten kan ju faktiskt bara Gud veta. Och för att vi ska kunna "veta" detta krävs det ju just det - att vi tror. Tror gör ju även ateister. Men de tror på sin verklighet och tror att Gud inte finns. Och det är väl där någonstans vi alla står och stampar. Vad ska jag tro på? Vad Kan jag tro på? Men som kristen har vi faktiskt inga "valmöjligheter". Jesus har klart och tydligt sagt att "Ingen kommer till Fadern utom genom mig". Vår tro handlar om att tro på Jesus som Guds son, och att han uppstod för våra synders skull. Jag blir mörkrädd av kommentarer som den här: "Jesus uppstod inte. Han kanske uppstod i lärjungarnas hjärtan. Eller så ville de så gärna Tro att han uppstod att de trodde att han gjorde det" (detta sagt av en teolog som utbildar präststudenter!)  


Däremot tror jag att tvivel är nyttigt i relationen till Gud. Genom tvivel växer vi starkare i vår tro. Genom tvivlet frågar vi Gud, vi bråkar med honom och så ställer vi kluriga frågor. Men det fantastiska i detta är ju att när vi frågar, så svarar Gud. Predikan i kyrkan i söndags handlade om Tomas, lärjungen som kallades tvillingen, men i allas mun går under namnet "Tomas tvivlaren". Han var den som ställde frågor, den som gav Jesus respons när han frågade om lärjungarna om de förstod och sa saker som Nej, Jesus, jag förstår inte alls! Hur menar du nu? Ta tex det kända stället i Johannesevangeliet där Jesus säger:


"Och vägen dit jag går, den känner ni"


Tomas
sade: "Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?"


Jesus svarade: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.


Den fantastiska sanningen och de orden, skulle Jesus inte ha yttrat om inte Tomas hade frågat! Tomas var nyfiken, Tomas ville veta, Tomas ifrågasatte. Kanske borde vi tänka lite mer på detta och lära oss något av Tomas. Om vi inte pratar med Gud och har en gemenskap med honom; genom bönen, gemenskapen i församlingen, nattvarden och Ordet så får vi heller inga svar. Våga ifrågasätt. Det är så skönt att kunna luta sig tillbaka i det, att vi får undra. Vi behöver inte förstå allt. Vi får ifrågasätta när vi känner oss svikna eller bara förvirrade och som jag skrev tidigare..vi får brottas med Honom i kärlek. Så lär av Tomas.
våga lita på att Gud står pall för dina frågor! :)