änglar går vakt.

I eftermiddags var jag barnvakt åt A och A som vanligt. När jag stod och lagade middag ringde min telefon och A kom ner till köket och frågade om det var min pojkvän jag pratade med. (hon har sett bilder jag haft på mobilen tidigare). Jag förklarde för henne att det var en vän i telefonen och att jag inte var tillsammans med min dåvarande pojkvän längre. Då utbrast hon "Är du inte?? Men vem har han hittat istället då??"

Detta utrop kommer alltså från en tjej på 6 år. Är det så det ser ut? Hon tror genast att när jag inte är kvar i relationen så har han hittat någon annan att byta ut mig med. helt galet! (barnens föräldrar är dock lyckligt gifta så hon har inte fått det därifrån) Jag svarade med att säga att vi inte var tillsammans längre men att det inte betydde att han hade träffat en annan tjej. Då kom responsen "Men varför vill han inte vara tillsammans med dig då?" Jag hävde ur mig något luddigt om att vi passade bättre som vänner. Barn är så rakt på sak. Ibland är det så befriande tycker jag, inget inluddat; hon frågade precis det hon ville veta och det hon upplevde när jag berättade hur det låg till. Sen att jag inte visste hur jag skulle svara, är en annan sak. Men hennes bild av hur vi vuxna beter oss mot varandra är ju hemsk! jag vill inte att mina barn ska växa upp och tro att de kommer bli utbytta mot en "bättre modell" när de inte passar längre. jag vill inte att A ska gå runt och tro att det är så; att det är det hon har att vänta sig.

ibland förstår jag inte hur jag ska klara av att få egna barn. jag får ont i hjärtat bara av tanken på att någon skulle göra henne (eller honom) illa på något sätt. de är så försvarslösa. och så fantastiskt underbara. ibland blir jag dock helt galen på deras bus, bråk och stök men sen när jag ska natta dem och jag bara översvämmas av blöta pussar, då finns det liksom inget bättre! :)

men nu sover de nog sött i sina sängar. och som tur är..änglar går vakt. 

  


påskbudskap i den sena timmen.

påskägg, påskpynt, ulliga gula kycklingar och en väldigt massa ätande av ägg. det är påsk.

men stannar det där?

påsk är ju även gemenskap; med min familj, med släkt och vänner men även med mina bröder och systrar i Kristus. det är några dagar av ivriga "kyrk-besök"; skärtorsdagsmässa, långfredagsgudstjänst, midnatsmässa på påskafton och sen mässa på påskdagen. allt för att påminna oss om och lyfta fram det som påsken egentligen handlar om..
 
påsken handlar om den ofattbart stora kärlek Gud visade oss när han offrade sin son på korset, för att vi ska få ha gemenskap med honom. påsken handlar om att Jesus övervann döden och uppstod från graven.

det påsken handlar om är Jesus.

påsk och källanungdomar.

Vad passar bättre än att nu i påsktider läsa orden i Jesaja.

Jesaja 53

Vem trodde vår predikan, för vem var HERRENS arm uppenbarad?
Som en späd planta sköt han upp inför honom,
som ett rotskott ur torr jord. Han hade varken skönhet eller majestät.
När vi såg honom var hans utseende inte tilldragande.
Han var föraktad och övergiven av människor,
en smärtornas man och förtrogen med lidande,
lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet.

Men det var våra sjukdomar han bar,
våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt,
slagen av Gud och pinad.
Han var genomborrad för våra överträdelsers skull,
slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid,
och genom hans sår är vi helade.
Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg,
men all vår skuld lade HERREN på honom.

Han blev misshandlad, men han ödmjukade sig
och öppnade inte sin mun. Lik ett lamm som förs bort till att slaktas,
lik ett får som är tyst inför dem som klipper det,
så öppnade han inte sin mun.
Genom våld och dom blev han borttagen.
Vem i hans släkte besinnar att när han rycktes bort från de levandes land,
blev han plågad på grund av mitt folks överträdelse?
Bland de ogudaktiga fick han sin grav,
men hos en rik var han i sin död, ty han hade ingen orätt gjort,
och svek fanns inte i hans mun. 
 Det var HERRENS vilja att slå honom och låta honom lida.
När du gör hans liv till ett skuldoffer, får han se avkomlingar och leva länge,
och HERRENS vilja skall ha framgång genom honom.
Genom den vedermöda hans själ har utstått
får han se och bli tillfreds. Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga,
och deras skulder är det han som bär.
Därför skall jag ge honom de många som hans del,
och de starka skall han få som byte, eftersom han utgav sitt liv i döden
och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd
och trädde in i överträdarnas ställe.



igår jobbade jag på källan på kvällen, och tidigare så har jag ju tyckt att det varit roligt att jobba, men nu har jag insett att det är så mycket mer än så. jag kan inte tänka mig något som ger mer en fredagskväll än att få vara där bland dessa ungdomar.

det är tufft ibland, när man själv är jättetrött efter en lång vecka. de här ungdomarna bär på så mycket! men som igår, när det inte är sådär supermycket folk utan lite lagom, så man får en chans att umgås lite med dem, då är det så kul! jag hade så sjysta samtal med några av tjejerna och man märkte verkligen att de har förändrats sen de började komma till källan- det är så coolt! till exempel; tjejen som inte vill ha sex med sin pojkvän längre, för nu har hon insett att hon vill ta det lugnt med sånt. Jag ville bara utbrista ett "amen", men gjorde ine det ;) nöjde mig med några peppande kommentarer om hur strongt jag tyckte det var.

man inser så tydligt att Gud verkar genom oss när man ser dessa personer, som tidigare kallat sig satanister, nu gå fram och skriva bönelappar på mässan i kyrkan.

amen! låt det ske.


ps. Han är uppstånden! 


en meningsfull tillvaro.

"Jag läser Jobs bok i nu och din blogg är ungefär lika munter".
Hmm, en sådär halvhärlig kommentar att få, men samtidigt var det en vän som sa det med omtanke. jag brukade inte vara såhär förut.

kan man ha en livskris i 20-års åldern? då har jag nog det.

det är ju egentligen inte Jag som är förändrad nu, det är bara alltomkring som gjort mig oförmögen att..vara mig själv, tror jag. eller vara den glada varianten av emma.

men jag vandrar i rätt riktning. umgås med vänner som får mig att må bra och spenderar massor med tid med familjen, och med Gud. jag börjar alltmer inse hur bra jag kan vara på att övertyga mig själv om att allt är bra. sätta upp skygglappar och bara köra på som förut. men nu tvingades jag att stanna upp. och jag insåg att jag ville faktiskt inte ha det så. Gud fick mig att inse att jag är värd bättre. Han gav mig kraft att bryta upp.


jag är helt övertygad om att Gud har en plan för mig. en som är såå mycket bättre än det jag upplevt det senaste året. vägen behöver inte vara "enkel", men den kommer åtminstone att vara meningsfull!


emma - fylld av hopp och tacksamhet över alla mina fantastiska änglar till vänner. utan er hade jag inte tagit mig igenom det här!


"låt mig få brottas i din kärlek"

all denna bubblande glädje.
känslan av att inte vara ensam.
tanken på någon så ofantligt liten.
men ändå så otroligt värdefull.


att det plötsligt tas ifrån en...är en känsla som inte går att beskriva med ord.


i motgångar har jag så lätt att låta Gud få stå utanför.
"jag kan ta mig igenom det själv", är ofta tanken.
men den här gången tänker jag göra det annorlunda.
nu får Gud vara med..jag tänkter göra som min vän E bad;

"Gud, låt mig få brottas i Din kärlek."