Sturekatten

Efter gårdagens långpromenad på Djurgården hamnade vi efter mycket funderande fram och tillbaka (va vi ute efter lunch, fika eller kanske bara kaffe och en pralin?) på Sturekatten. Detta café är en av Östermalms små pärlor som ligger på Riddargatan 4. Vet man inte om var är det lätt att gå förbi, då det är ett gammalt bostadshus från 1700-talet som numera är omgjort till café. Anna Skog flyttade dit sin bostad och startade konditoriet på 1930-talet. Omgjort är nog dessutom fel ord att använda eftersom rummen finns kvar i originaltappning, likaså tapeter och även en hel del möbler. Allt är gammalt, mysigt och väldigt hemtrevligt. Personalen går runt i spetsförkläden (vilket ökar hemtrevlighets- och konditorifaktorn) och servicen är bra.

Caféet har bra öppettider, och det finns rätt gott om bord. Men samtidigt är det i princip alltid mycket folk så om du vill vara säker på att få plats så undvik helger runt lunch och fikatid.

Det blev inga scones på menyn igår utan jag beställde en stor latte och en mazarin, och A min vän beställde en smörgås och en cola. Caféets prisnivå skulle jag säga är mellan.

Har du inte varit här är det helt klart värt ett besök!

Exempel från dagen:
Latte 35/40 kr
Mazarin 20 kr  
Smörgås med ost,skinka&grönsaker 50 kr
Läsk 26 kr


Kommentarer
Postat av: Tilda

Va mysigt att du skriver café guide! Längtar verkligen hem, ska bli mysigt att bara gå och fika du och jag! Kram

Postat av: anski

Ja, det är en höjdare! Speciellt i jultid med en varm choklad och lussebulle... KRAM!

2008-09-29 @ 20:16:14
URL: http://anski.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback