"emo-kyrkan"

så kallas vi tydligen bland de härliga ungdomar som kommer till café källan hos oss varje fredag.

oj, vad vi har bett för att café källan skulle få bli en mötesplats dit ungdomar från hela sollentuna skulle få vara på fredagar. en kristen fri-zon där de bara kunde få vara sig själva, oavsett religion-tro, andra livsåskådningar, klädstilar etc. En plats där vi som jobbar där och alla andra i kyrkan skulle kunna få möta ungdomar och bara få en chans att Prata med dem. eller bara få en chans att finnas där och visa att "det här gör vi för att vi tycker om er. och vi är Glada över att få ha er här".

Och källan har bara växt och växt och växt. nu får vi inte plats i lokalerna på långa vägar, det är ungdomar precis överallt-ute i korridoren, framför hissen, i trapporna i församlingshuset, i hallen, utanför på gården etc. men det är bara härligt. det var som A, en präst, sa i fredags "ja, det är då verkligen inte för lokalerna de kommer hit", och nej, det kan vi nog alla stämma in i. vårt församlingshus allmänna café är både alpha-lokal, pensionärscafé, pyselrum för minigospel (en kör) och massa annat..och så, som sagt, café Källan. (vi möblerar dock om lite innan!) men det är något Annat än denna lokal som får dessa runt 70-90 ungdomar att varje fredagskväll komma till Källan.

Åker du till plattan vimlar det av "källan-ungdomar", och L pratade med en kille i fredags som hade "hört om" Källan av sina vänner. Hon frågade var han kom ifrån och han svarade Ljusterö! oj, då kan man tala om en vilja att komma hit! det är LÅNGT att åka. men hon frågade förskräckt hur han skulle ta sig hem där vid 23.30 då vi stänger...och då sa han lugnt att han skulle sova över hos en kompis-eftersom det var närmare. Vi antog väl då att kompisen bodde i sollentuna eller liknande..men han svarade att kompisen bodde i Tumba! hallå..Tumba är också långt ifrån nära när klockan är tolv en fredagskväll. och allt detta pyssel för honom, bara för att få spendera kvällen på källan!

det är bara att tacka Gud för hans nåd. tänk vilken fantastisk möjlighet vi har välsignats med- att få en chans att möta dessa ungdomar och bara visa att vi är kristna och prata med dem - visa på att vi faktiskt inte tycker de är konstiga, udda, eller "stör normen" som vissa andra tydligen gör- vi vill sprida Guds kärlek.  och Gud har verkligen bön-hört oss! Det där om "hela Sollentuna" som vi bad om är ju spräckt för länge sen! :) Guds nåd har inga gränser och Han hör bön...men svarar på sitt sätt! :o)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Shit vad underbart:)!!! Uppmuntrande att det händer bra grejer på er ungdomsgrej, jag längtar efter det samma i min kyrka:)

Postat av: Lovisa

Jag brukar hänga på cafe källan :) om det är den i sollentuna.

2008-02-10 @ 14:33:36
URL: http://makeascene.blogg.se
Postat av: Emma

det är den! ;)
ses troligtvis imorgon då..för då jobbar jag :)

2008-02-14 @ 23:44:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback