nu spränger vi gränserna!

"det kommer ske helande", utlovades det på en hemsida inför torsdagens och fredagens möte i storkyrkan. och helande skedde!

Dessa möten var med pastorn och predikanten Bill Johnson, som var här från USA, för att inspirera och leda en ledarskapskonferens. Konferensen var ett samarbete mellan bland annat S:ta Clara Kyrka, New Life, Elimkyrkan mfl. Konferensen avslutades med två öppna möten i Storkyrkan i gamla stan här i Stockholm.

Mycket förväntansfull kom jag och mina vänner Jacob, Ulrica och Daniel dit i fredags kväll. Vi var där i god tid, för vi hade hört att kvällen innan var kyrkan proppfull. Så blev även fallet denna gång! När vi kom dit vid 18.20 (mötet började 19.00) var det redan jättemycket folk i kyrkan..och mer blev det. Klockan sju var kyrkan fylld till alla bredder och mötet började med ett lovsånsteam som ledde oss i tillbedjan. Tänk dig synen av vår stadskyrka, som fylldes av ett hav av händer som sträckte sig mot vår Skapare, i lovsång och tillbedjan. Människor talade i tungor, sjöng, dansade och prisade vår Kung. det var så coolt! Efter detta fortsatte Bill med att tala om betydelsen av att sprida våra egna, och andra kristnas, vittnesbörd. Han talade om betydelsen av makten i ordet och att Gud kan hela, men att likväl vi alla är Hans redskap i det arbetet. Och det är våra vittnesbörd om Hans verk som släpper den kraften fri. I den miljön kan Han få verka. Sedan fick vi be för vårt land, för Stockholm, för våra församling..och till sist (men framförallt!) för varandra. Det var säkert 1 ½ timme som lades enbart åt bön. Och helanden skedde verkligen. På 2 kvällar blev 64 människor helade! amen!
visst har vi en fantastiskt God Gud?
 
Vid 22.00 (efter ett 3-timmars möte) var kyrkan tvungen att "stänga" men Bill uppmanade oss att fortsätta be ute på Stortorget. Det var en del turister där som något förvånat kikade på det stora gäng av flera hundra människor som kom dit och började be med lyfta händer, ute på torget. Men det gjorde mig så varm och glad i hjärtat. Guds rike börjar verkligen breda ut sig...och vi som kristna börjar mer och mer glömma våra "samfundsgränser". Karismatiska möten i storkyrkan, den kommande Jesusmanifestationen som ska vara den 3e maj, där fokus ligger på att vi alla trots allt tillber samma Gud och att Jesus är vår Kung. Där vi tänker bort de gränser och skillnader som annars "skiljer oss åt"...och istället enat stå upp för och manifestera tron på vår Jesus. 

Sånt gör mig glad.
 


Kommentarer
Postat av: Jacob

Kan bara stämma in med detta inlägg! Bara att ha mötena i Storkyrkan och se hur kristna ber för helanden mitt på Stortorget är en fantastiskt bild av hur Guds rike bryter igenom i vår stad. Även om det bara är en liten gnutta av vad vi hoppas ska komma så är det ändå underbart.
Kram

2008-04-28 @ 11:00:45
Postat av: sebastian

AMEN säger jag. Gud verkar genom oss när vi samlas och ber, jag tror verkligen att det kan ske förändring i det här landet!

2008-04-28 @ 18:53:46
Postat av: Emma

Verkligen häftigt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback